Sidevisninger i alt

torsdag den 16. december 2010

Sovsen, Jensen

Hjemmelavet hollandaisesauce:

150 gram blødt smør
6 pasteriserede æggeblommer
1 dl grøntsagsvand (Jeg plejer at koge forskellige grøntsager i vand, og det er så det siede vand jeg bruger)
Lidt salt og peber
2 spsk. citronsaft

Smøret ligges i en gryde sammen med de øvrige indgredienser, smøren skal ligge nederst. Varm det hele op, og rør rundt HELE TIDEN!!! Det er MEEEEGET VIGTIGT!!!! Pisk den til den har en cremet konsistens (Min kogebog siger 3-5 minutter), jeg synes dog det tager 5-7, men det afhænger nok af komfur. HVIS sovsen uheldigvis skulle skille så tager du den straks af varmen og pisker 1 spsk. kold vand i med en håndmixer.

Hvis du undlader citronen, har du en ægte basissauce, som kan varieres:

Sennepshollandaise: Smag til med en spsk. dijonsennep
Tomathollandaise: Smag til med 1-2 spsk. tomatpuré
Peberhollandaise: Smag til med 2-3 spsk. tørret grøn peberkorn
Bearnaisesauce: Smag sovsen til med 3 spsk. bearnaiseekstrakt.

Bearnaiseektrakt:

3 finthakket skalotteløg
2-3 spsk. meget finthakket estragon
2-3 spsk. hvidvinseddike

Kog skalotteløg og estragonen i eddiken. Lad blandingen koge ind, til der er cirka 3. spsk. ekstrakt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar