Sidevisninger i alt

torsdag den 16. december 2010

Lady og Vagabondens livret

Lig en opskrift mere herfra Dagens aftensmad Faktisk en af mine yndlingsretter

Menu ala. Lady & Vagabonden - Louise style Ved godt det ligner der skal mange forskellige ting, men det er alle ting vi altid har i huset, så det er slet ikke en besværlig ret Og den er hakke og snitte arbejdet værd Hvis der er nogle af indgredienserne i kødboller du ikke bryder dig om kan du selvfølgelig bare undlade det

Kødbollerne:
500 gram hakket oksekød 3-7 %
1 fiiint hakket løg
2 fed hvidløg, fint hakket
2 gulerødder, groft revet
1 lille håndfuld fint hakket persille (ca. ½ dl)
1 spsk. frisk revet parmesan
1 æg
Ca. ½ dl mælk
Ca. ½ dl rasp
Salt, peber, paprika

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet fars, lad farsen hvile i 20-25 minutters tid i køleskabet, form dem derefter til små boller med en teske, og brun dem godt af på en pande, de skal ikke gennemesteges blot brunes! Når de er brunet, smides de i et ovnfast fad, og de bages færdig i ovnen.

Tomatsaucen:
1 groft hakket løg
2 groft hakkede gulerødder
10 champignoner
Evt. ½ dl majskerner
1 lille squash i grove tern
2 dåser hakkede tomater
1 stor dåse puré
Vand
Salt, peber, paprika, oregano

Svits løg, gulerødder og squash hurtigt, hæld de to dåser over sammen med puréen, tilsæt vand svarende til en dåse tomater. Kog det i 10 minutters tid, sammen med krydderierne, blend det til en cremet ensartet masse, og kog det op. På en lille pande, svitses champignonerne, og tilsættes derefter i tomatsaucen sammen med majskerner.

Imens kødbollerne steger færdig i ovnen, koges tomatsaucen op, smages til, koges pasta/makaroni. Når bollerne er gennemstegte, hældes den hede tomatsauce i et ovnfast fad, og kødbollerne dumpes ned i saucen - og pastaen hældes i et andet fad

Ved servering først pasta, så tomatsauce, kødboller, frisk revet parmesan og gerne et let drys persille I dag servere jeg dem med grillet majskolber + grillet grønne asparges

Der kommer et billed af dagens menu senere, når vi har indtaget det

Ingen kommentarer:

Send en kommentar