Sidevisninger i alt

fredag den 9. april 2010

Kyllingeruller m/ tilbehør

På madplanen, stod der egentlig: Græske bøffer, ovnbagte kartofler, tomatsalat og tatziki. MEN :) Min mand skal i byen i morgen, og for at skåne hans borddame, så er hvidløgsmenuen, lagt på hylden. Derudover, synes jeg at det skulle være lldt godt, da vi normalt plejer at spise lækker mad lørdag, efter ungerne er puttet. Men i morgen, er jeg alene hjemme, med ungerne.

Derimod, står det på:
Kyllingeruller m/ rød pesto, ost og bacon
bagte kartofler m/ persillesmør
bagte gulerødder glaseret med balsamico
bønnesalat m/ bacon, ristede hasselnødder, rødløg og en dressing m/ olivenolie/hvidvinseddike, salt, peber og citron
Foccia m/ rosmarin og havsalt

Jeg startede med at lave foccia brødet, og nøj hvor smagte det bare så godt! Det er virkelig en lækker brød oplevelse, både at ælte den smidige dej, og smage det saltede bløde brød.

Opskrift og billeder, på Foccia:

25 gram gær
3 dl lunken vand
Salt
1 dl olivenolie til dejen
400/500 gram durum mel
Olivenolie til at smøre formen og dryppe ovenpå brødet
Groft havsalt
Tørret eller frisk rosmarin

Gæren røres ud i vandet, derfter tilsættes salt og olie, rør godt rundt, og tilsæt løbende melen, dejen skal være smidig, lækker og blank :)Lad den hæve tildækket med et fugtig klæde et lunt sted i 4 minutter. Smør formen med rigeligt olivenolie. Slå dejen sammen, og form dejen, put den ned i formen, og lad den hæve, igen under et fugtigt klæde i 30 minutter. Prik dejen med fingrene, så der kommer dybe huller. Dryp en del olivenolie over, drys med rosmarin og havsalt.Bages ved 200 grader, varmluft i 20-30 minutter, afhængig af ovnen.


Lækkert, lækkert!!! Så smed jeg bagekartofler i ovnen, pakket ind i staniol. Derefter blev det kyllingerullernes tid :) Da kyllingerullerne skulle i ovnen, smed en også en håndfuld gulerødder der havde været igennem pommesfrithjernet i et fad, sammen med mørk balsamico, olivenolie, havsalt og peber.

Pr kyllingerulle, skal der bruges:

1 pakke bacon i skiver
1 kyllingefilet
Rød pesto
Revet ost
1 ark bagepapir

Bagepapiret ligges på et bord, åbn baconen, og lige en skive ad gangen, lidt indover hinanden. Den ene ende skal ligge nedad mod dig. Flæk kyllingefileten, så du har to ens stykker, lig dem nederst på baconen, og smør pesto og drys ost.Der efter rulles rullen, så det til sidst ligner en stor nytårsknallert.Derefter bages den i ovnen i omkring 25 minutter, pil bagepapiret af, og brun til baconen har taget farve, derefter skæres den i 1½-2 cm tykke skiver.


Tilsidst, lavede jeg en bønnesalat med blancherede bønner, bacon, rødløg og ristede hasselnødder. Jeg lavede en dressing af: Rapsolie, hvidvinseddike, salt, peber og citron og hældte over.

Også var der serveret:

2 kommentarer:

  1. Det ser altid så konge lækkert ud når du laver mad Louise.... Ville elske at være del af jeres husstand....

    SvarSlet