Sidevisninger i alt

torsdag den 16. december 2010

Mmmh... Burger!

Hjemmelavede burgere:

Bugerboller:
25 gram gær
3 dl lunkent vand
2-3 spsk olie
½ tsk. salt
500 gram hvedemel (cirka)
1 æggeblomme til pensling
Sesamfrø

Rør gæren ud i olien. Tilsæt olie og salt, rør til salten er opløst. Tilsæt melen lidt ad gangen, og ælt det godt igennem. Lade dejen hæve en times tid, form bollerne, og tryk dem lidt flade på bagepladen. Lad dem efterhæve i 15 minutter, pensel med æggeblomme og drys med sesamfrø De skal have omkring 15 minutter ved 175 grader, det afhænger dog af ovn, så vend en af bollerne, og bank på den, hvis den lyder hul - så er den færdig!

Kød delen i en god burger:
- BBQ marineret kyllingebryst
- Crispy chiken - halver et kyllingebryst på den lange siden, så du har to fileter, vend dem i æg og derefter i rasp, steg dem sprøde på en pande. Pas på de ikke brænder på!
- En stor bøf af hakket oksekød
- En steak stegt, og skåret i tynde skrå skiver

Alt det andet:
- Salat: Iceberg, hovedsalat, rucola, krølsalat
- Tomatskiver
- Grillede peberfrugter i grove stykker
- Agurkeskiver
- Løgringe: Rødløg eller almindelige løg
- Pickles
- Bacon
- Smeltet cheddar
- Salsa
- Gucamole
- Cremefraiche
- Hvidløgs mayo
- Burgerdressing (opskrift følger)
- Løg/ostestuvning (opskrift følger)
- Tatziki
- Sorte olien i ringe

Jeg elsker at lave forskellige slags burgere og variere så tilbehøret:
- Mexicansk burger: salsa, gucamole, cremefraiche
- Gæsk: Tatziki og sorte olien
- Crispy chicken: Hvidløgsmayo

Hjemmelavet burgerdressing:
½ tsk. Colmanns sennepspulver (DET ER MEGET STÆRKT! SÅ SMAG TIL LIDT AD GANGEN!!!!!)
0,5 dl. ketchup
1 spsk. honning
1 fed hvidløg, meget finthakket
1,5 dl. cremefraiche 18 %

Rør det hele sammen, og smag til, og stil det på køl indtil det skal bruges.

Hvidløgsmayo:
1 dl. mayonaise
½ dl. cremefraiche 18 %
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. knuste hvidløg
Saften af 1 citron
Salt og peber

Rør det hele sammen, og smag til, og stil det på kål indtil det skal bruges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar