Sidevisninger i alt

torsdag den 16. december 2010

Hjemmelavet pizza:

Hemmeligheden bag en god hjemmelavet pizza er god råvare! Og en god dej, som bliver æltet godt igennem, og evt. en bagesten i ovnen eller på grillen!

Pizzadej til en bradepande, eller 4 portionspizza'er:

25 gram gær
3 dl lunkent vand
3 spsk. olie
1½ tsk. salt
500 gram mel (pizzamel, hvedemel, graham,en kombination af spelt/hvede eller ren spelt)

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie og salt. Rør salten ud. Tilsæt melen er ælt det til en smidig og sammenhængende dej, som er blank. Lad den hæve i en times tid. Ælt den godt igennem, få presset luften ud. Rul den ud, enten til portionspizza eller en stor Kom det ønskede fyld på, og bag i 15-20 minutter ved 225 grader

En anden vigtig ting ved pizza er tomatsaucen. Jeg laver altid en ordentlig røvfuld, som jeg har liggende i passende portioner i fryseren, så det bare lige kan tages op. Så kan hjemmelavet pizza jo laves på 1 time Jeg laver det altid på slum, men kan prøve at gendanne sidst jeg lavede det, og det er altså en stor portion

3 dåser flåede tomater
2 løg, i ringe
1-2 fed hvidløg
Olie, oregano, salt, peber

Sauter løg, hvidløg - på en pande med virkelig høj varme, hæld tomat på, og lad det nærmest karamalisere! Smag til og køl!

Jeg ligger altid tomat, ost også fyldet. Så er man sikker på at osten ikke brænder på Og selvfølgelig oregano eller basilikum på toppen

Forslag til fyld:
- Parmaskinke, mozarella, sorte oliven og når pizzaen er bagt rucola.
- Hakket oksekød (som er svitses, og drænet), majs, løg, jalepeonos.
- Parmaskinke, champignon i kvarte
- Kylling (lyn svitset på en pande med en pesto), artiskokhjerter og rucola efter pizzaen er bagt
- En stærk pølse i skiver, majs, rødløg, peberfrugt
- Grillede peberfrugt, groft hakket, parmaskinke, frisk mozarella
- Frisk tomat, frisk mozarella, rødløg i ringe, frisk basilikum
- Tynde kartoffelskiver, sprøde bacontern, frisk rosmarin
- Parmaskinke, gorgonzola og rucola

Ingen kommentarer:

Send en kommentar