Sidevisninger i alt

tirsdag den 12. november 2013

Suppevejr, lakridsmandler og babyen

Idag er det 14 dage siden Wilma pigen blev født, dagene er fløjet afsted. Hun er generelt så nem og dejlig. Hun har haft få enkle skrigeture, senest igår aftes hvor hun skreg i flere timer. Kombineret med en mor med influenza/snot så var set ikke særlig sjovt, til sidst gav hun dog op og sov 6 timer. Lille pige... Idag var også første dag hvor hende og jeg skulle være alene hjemme, Mikkels barsel er slut for denne gang, vi glæder os til han tager noget mere til foråret/sommeren <3 Vi har bare hygget os, hun har sovet 3 lange lure i barnevognen i øsende regnvejr, og ellers har vi bare nusset i sofaen, gået et par ture i regnen og hentet hendes brødre. Idag sendte hun mig det første bevidste smil, her dårligt fanget <3

Vejret var det vildeste suppevejr, så jeg gik forbi arbejdet og købte oksegullasch og lavede Gullaschsuppe til familien:

Har lavet den på slump men nogenlunde sådan:

100 gram bacon i tern
600 gram gullaschtern, 0,5x0,5 cm
3 løg i tern
1 porre i ringe
3 gulerødder i små tern
2 bagekartofler i små tern
1 rød peberfrugte i små tern
2 ds hk tomater
1,5 liter oksefond/oksebouillon
Et skævt fløde
2 tsk Edelsuss paprika
2 tsk røget paprika
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk cayennepeber
Et nip stødt koriander
1 tsk groft salt
Kværnet peber
Olie til stegning

Start med at vende alt kødet i krydderierne, lad det trække i 15 min.

 Imens brunes baconen på en pande, steg derefter løg og porre.

 Put det hele i en stor gryde efter bruning. På panden brunes kødet over to gange i olie. Op i gryden. Tilsæt tomater, fond og peberfrugt. Lad det simre en time. Tilsæt derefter kartofler og gulerødder i små tern, kog en halv time. 

Tilsæt fløde og smag til med salt, sukker, peber og evt en smule rødvinseddike.


Madmuffins:
50 gram gær
3 dl lunken væske
1 tsk sukker
1 tsk salt
En stor håndfuld revet ost
100 gram sprød bacon, hakket
1 spsk hakket persille
3 spsk græskarkerner
40 gram smør
100 gram grahamsmel
300-400 gram hvedemel

Rør gæren ud i den lune væske, tilsæt salt, sukker, bacon, persille, revet ost og græskarkerner. Rør derefter mel i og ælt til sidst smøret i. Lad det hæve i 1 time

 form til kugler og put dem i muffinforme, pensel med mælk og drys lidt revet ost på, hæver i 15 minutter og bages ved 200 grader i 10-12 minutter. 


Hertil aften lavede jeg brændte lakridsmandler:

200 gram mandler
2 dl sukker
1 dl vand
3 tsk engelsk lakridspulver 

Rør det sammen i gryden, kog op og vendt på det ændre struktur. Hæld mandlerne på et stykke bagepapir og skil dem ad, køl dem lidt af og vend dem med lakridspulver 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar