Sidevisninger i alt

onsdag den 7. april 2010

Dagens ret - 7. april 2010

Jeg har tænkt over denne blog, skal bruges til. Og jeg har fået en idé, med at vise min aftensmad, hver eneste dag. Uanset om det er mig selv der tilbereder, der er hentet takeout, eller om jeg er i byen og spise.

Mikkel, har sukket efter aspargessuppe, siden han havde fået det serveret, i kantinen på hans job. Jeg har været en smule afvisende, da jeg ikke var så vild med tanken om dåse asparges og kogte kødboller. Så det blev til en anderledes fuldfed, version. Og den bragte lykke, og det samme gjorde solskins crutonerne og sesamkyllingen. Det er bestemt, ikke sidste gang jeg laver det.

Suppe:
2 bundter grønne asparges, skåret i 2-3 cm stykker
2 løg, skåret i ringe
3 fed hvidløg, skåret i skiver
½ liter piskefløde :-p
½ liter vand
½ liter hvidvin
Timian, salt og peber
Koldpresset rapsolie, min yndlings, er en møgbillig en fra Rema1000! Mener den koster, omkring 30,- - men den er simpelthen så skøn.



Løg og hvidløg, klares i rapsolien, asparges og timian, smides i, sammen med hvidvinen, det damper ind, til der er cirka 1 dl væde i gryden, tilsæt derefter vand, og kog i en rum tid, 20 minutter, det hele blendes, tilsæt fløden, og kog igennem, smag til med salt og peber. Kog ind, til suppen, er den konsistens, du ønsker.

Dertil lavede jeg en håndfuld crutoner og serverede et spyd, med kylling vendt i balsamico og sesam. MMMH!

3 kommentarer:

  1. Nøjjjj... Det ser super lækkert ud! Det vil mine unger elske - må hellere komme på planen næste uge! ;)

    Tak for den!

    Sanna

    SvarSlet
  2. Ja det bragte også stor lykke :-) Dejligt, du kan bruge mine flygtige, madtanker :O)

    SvarSlet
  3. MMMM Trøffel - det er så fedt! Fremover skal madplanerne vist bare laves ud fra hvad I spiser, he he

    SvarSlet