Sidevisninger i alt

onsdag den 30. marts 2011

Mørk chokoladekage, med hvid chokoladecreme, hindbærcoulis og friske bær:

8 personer

Kage:
200 gram smør
200 gram mørk chokolade (minimum 72 %)
200 gram sukker
1 dl stærk kaffe
125 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
4 æg
smør til formen

Smelt smør, sukker og chokolade i en gryde. DET MÅ IKKE BRÆNDE PÅ! Så rør i det tit. Hæld det over i en skål, når det er smeltet, tilsæt kaffe. sigt hvedemel og bagepulver i massen, pisk det godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen, og rør i mellem hvert! Smør en form, og bages i oven ved 170 grader i 35-50 minutter, afhængig af form/ovn. Kan med fordel bages i god tid, og smides i fryseren.

Hvid chokoladecreme:
200 gram hvid chokolade
50 gram blødt smør
1 dl. piskefløde

Den hvide chokolade smeltes meget forsigtigt over et vandbad, tag chokolade af, inden det hele er smeltet, hvid chokolade bliver nemt for varmt og dermed ødelagt! Tilsæt det bløde smør, og rør det godt sammen med en håndmixer, tilsæt piskefløden, i en tynd stråle, pisk det godt igennem, smid det i en sprøjtepose, og i køleskabet i omkring ti minutter.

Hindbærcoulis:
½ pose frosne hindbær
Lidt vand

Hindbær og vand, kommes i en lille gryde, gi det et opkog. Blend det, og kog det ind i gryden igen. Sæt det på køl over natten, og put det i en sprøjtepose og dekorer med det.

Bær:
Brombær
Hindbær
Blåbær

Ingen kommentarer:

Send en kommentar