Sidevisninger i alt

mandag den 28. marts 2011

Kartoffelsuppe med valnøddebrød

Idag skal vi have kartoffelsuppe - jeg havde allerede lyst til det igår, men da jeg var faldt i et chmapange hul med en veninde lørdag aften, var det ikke lige igår, der skulle bruges tid i køkkenet :)

Jeg brugte idag:

1 kg kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
Grøntsags bouillon
Salt, peber, cayennepeber og lidt chili




Snitte, koge og blende... Nemmere bliver det ikke - serverede sprød bacon og lækkert valnødde brød til!

6 dl lunken vand
50 gram gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
100 gram groft hakkede nødder
150 gram grahamsmel
150 gram sigtemel
Hvedemel for resten

Nødderne ristes og hakkes derefter groft. Gær, salt, sukker opløses i vand, nødder røres i sammen med grahamsmel og sigtemel. Ælt hvedemel i til den slipper røreskålen. Lad dejen hæve 1 time.




Form to store brød, drys med hvedemel og rids som det passer dig, lad dem efterhæve i 30 minutter.




Bag dem 35-40 minutter til de lyder hule ved 180 grader varmluft.




Også er der serveret!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar