Sidevisninger i alt

søndag den 17. november 2013

Lørdagsmiddag og tudebaby


VelIgår startede vi dagen med at tage i legelandet.dk, efter få timer tog Wilma og jeg hjem, hun havde svært ved at falde til ro det lille myr. Men de tre drenge hyggede sig derude i fem stive timer. Efter jeg hentede dem kørte vi i Bruuns galleri, vi manglede lidt småting til alle tre i H&M. Blandt andet denne fine sag, som vi indvier idag til faster Annas fødselsdag:
Veloverstået var vi hjemme igen, Wilma er desværre ret urolig om eftermiddagen og aften, og er ligeledes inde i en ammestrejke hvor hun afviser brystet = konstant sur baby.... Øv! Min svigermor var kort forbi med hjemmestrikkede uldfutter til hende. Natten til idag var Wilma vågen on/off fra 1-5, Zzzzz!! Lille bølle! Man kan godt mærke det er mange år siden vi har haft det natteroderi. 

Nå men igår var det lørdag, og vi har genoptaget en tradition fra drengene var små: Lørdagsmiddag. Hver lørdag spises drengene af, og vi spiser når de sover, og indtil videre har det også passet med at Wilma har sovet middagen igennem. 

Igår fik vi lækre tournedoser af kalvemørbrad

Knuste kartofler: kog en omgang kartofler med skrællen til de akkurat er møre, bank den med flade med håndryggen, dryp med olie, rådvinseddike, salt, peber og oregano. Bages sprøde i ovnen. Virkelig lækre. Bløde indeni og sprøde og smagfulde uden på. 

Dertil fik vi en tomatsalat med halve cherrytomater, mozarellakugler og marinerede løg (tynde skiver zittauerløg i en dyb tallerken, hæld en god slat balsamico over, sukker, salt og peber. Lad det marinere i 1/2-1 time, vend rundt jævnligt) top dem øverst og et drys basilikumstøv


Derudover fik vi stegte gulerødder, ØJ det var en vellykket ret, Mmmh! 4 skiver bacon steges sprøde på en pande, kasser stegefedtet og smelt smør og olie på panden. 4 gulerødder skåret i stave ristes på panden til de akkurat begynder at tage farve, drys salt, citronpeber, en klat honning over og vend rundt. Drys rigeligt sesam over og knus bacon i. Kan serveres både varm og kold. 

En grøn salat måtte der også til: salatmix vendt i trøffelolie og citronsaft, agurk og blancheret bønner. Og et drys blandede chilinødder på toppen. 

Og en klassisk svampestuvning af ristede champignon kogt ind med fløde, salt og peber. Det var perfekt til kød og kartofler. 

Det var virkelig en lækker, nem og vellykket middag. Mikkel udtalte "det er det bedste jeg har fået længe, måske nogensinde" :-D 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar