Sidevisninger i alt

søndag den 20. juni 2010

Grydestegt oksesteg, med mos, guddommelig sovs og ærter

Fredag aften, lavede jeg denne lækre menu, og den bragte lykke!!!

Oksesteg:
1,2 kilo, snøret oksetykkam

, gnubbet med salt og peber, brunes på alle sider.

1 hakket løg + 1 fed hvidløg hakket
1 pakke bacon i tern


Hæld en kvart flaske rødvin over, og smid stegen i, tilsæt vand, så lidt over halvdelen ad stegen er dækket til :) - Skru ned og lad det simre i 2-3 timer :)


Skræl bagekartofler, skær i mindre stykker, og kog dem til mos. Mos dem med smør, salt, peber og mælk :) Se lige størrelsen, på en af bagekartoflerne :-0



Når der er cirka en time tilbage, tilsætter du 1 dl piskefløde og lader det simre videre :)



Tag stegen op, tilsæt fløde, kog væden op, smag til med salt, peber, ribsgele og jævn med maizena, og juster farven med maizena.

Skær stegen ud i skiver, server med kartoffelmos, ærter og den lækre sovs :)

1 kommentar:

  1. Mums, hvor ser det bare lækkert ud. :eat:

    SvarSlet