Vejret var det vildeste suppevejr, så jeg gik forbi arbejdet og købte oksegullasch og lavede Gullaschsuppe til familien:
Har lavet den på slump men nogenlunde sådan:
100 gram bacon i tern
600 gram gullaschtern, 0,5x0,5 cm
3 løg i tern
1 porre i ringe
3 gulerødder i små tern
2 bagekartofler i små tern
1 rød peberfrugte i små tern
2 ds hk tomater
1,5 liter oksefond/oksebouillon
Et skævt fløde
2 tsk Edelsuss paprika
2 tsk røget paprika
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk cayennepeber
600 gram gullaschtern, 0,5x0,5 cm
3 løg i tern
1 porre i ringe
3 gulerødder i små tern
2 bagekartofler i små tern
1 rød peberfrugte i små tern
2 ds hk tomater
1,5 liter oksefond/oksebouillon
Et skævt fløde
2 tsk Edelsuss paprika
2 tsk røget paprika
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk cayennepeber
Et nip stødt koriander
1 tsk groft salt
Kværnet peber
Olie til stegning
Start med at vende alt kødet i krydderierne, lad det trække i 15 min.
1 tsk groft salt
Kværnet peber
Olie til stegning
Start med at vende alt kødet i krydderierne, lad det trække i 15 min.
Imens brunes baconen på en pande, steg derefter løg og porre.
Put det hele i en stor gryde efter bruning. På panden brunes kødet over to gange i olie. Op i gryden. Tilsæt tomater, fond og peberfrugt. Lad det simre en time. Tilsæt derefter kartofler og gulerødder i små tern, kog en halv time.
Tilsæt fløde og smag til med salt, sukker, peber og evt en smule rødvinseddike.
50 gram gær
3 dl lunken væske
1 tsk sukker
1 tsk salt
En stor håndfuld revet ost
3 dl lunken væske
1 tsk sukker
1 tsk salt
En stor håndfuld revet ost
100 gram sprød bacon, hakket
1 spsk hakket persille
3 spsk græskarkerner
40 gram smør
100 gram grahamsmel
300-400 gram hvedemel
Rør gæren ud i den lune væske, tilsæt salt, sukker, bacon, persille, revet ost og græskarkerner. Rør derefter mel i og ælt til sidst smøret i. Lad det hæve i 1 time
40 gram smør
100 gram grahamsmel
300-400 gram hvedemel
Rør gæren ud i den lune væske, tilsæt salt, sukker, bacon, persille, revet ost og græskarkerner. Rør derefter mel i og ælt til sidst smøret i. Lad det hæve i 1 time
form til kugler og put dem i muffinforme, pensel med mælk og drys lidt revet ost på, hæver i 15 minutter og bages ved 200 grader i 10-12 minutter.
Hertil aften lavede jeg brændte lakridsmandler:
200 gram mandler
2 dl sukker
1 dl vand
3 tsk engelsk lakridspulver
Rør det sammen i gryden, kog op og vendt på det ændre struktur. Hæld mandlerne på et stykke bagepapir og skil dem ad, køl dem lidt af og vend dem med lakridspulver
Ingen kommentarer:
Send en kommentar